Полезно

Решение на проблема с мазния скалп

Решение на проблема с мазния скалп
Омазняването на скалпа е един от най-честите проблеми и оплаквания.

Освен, че разваля хубавата прическа и визия, омазняването на скалпа крие и един сериозен проблем риска от косопад. В огромен процент от случаите,  когато проблемът с омазняването на скалпа е пренебрегван дълго време се наблюдава системна загуба на коса.

Вече знаете, че ние от MEDAVITA сме професионалисти в грижата за косата и скалп, затова ще споделим няколко съвета за справяне с този проблем.

Най- честата грешка е използване на неправилен шампоан, който задълбочава проблема и привидно дава краткотрайно подобрение. Този тип шампоани са силно почистващи и изсушаващи кожата на скалпа, което води до свръх секреция на себум. Нормалната реакция на организма е да компенсира премахнатата естествена бариера, като произвежда засилено себум.

Правилният избор е балансиращ шампоан, който не провокира мастните жлези, а балансира тяхната секреция до нормални полезни за кожата на скалпа нива.
По-добър избор са качествените растителни екстракти пред химичните съставки използвани в нискокачествените продукти.

Важен компонент в подходящия шампоан е комплекса от доказани антибактериални съставки, които не позволяват развитието на микроорганизми отговорни за свръх отделянето на себум.

Линията Requilibre MEDAVITA е трайно и пълно решение на проблема с мазния скалп.

Шампоанът Reqiulibre не премива, не пресушава скалпа. Нежно почиства, предотвратява развитието на бактерии и балансира отделянето от себумните жлези. Подходящ е за използване от цялото семейство. При по- остри форми на състоянието е препоръчителна комбинацията шампоан и лосион Requilibre.

Requilibre

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *