Полезно

Запази брилянтния цвят на боядисаната коса!

Запази брилянтния цвят на боядисаната коса!
От MEDAVITA ще Ви дадем няколко лесни съвета, които ще Ви помогнат да запазите жизнеността на цвета до следващото боядисване.

Избора на шампоан е от първостепенно значение. Широко предлаганите шампоани имат високо съдържание на сулфати и други измивни агенти, които буквално свалят цвета на косата. В допълнение тези агресивни съставки влияят на кожата на скалпа като премахват естествената бариера и пресушават.

Подходящите шампоани имат pH 5.5, което помага за баланса на скалпа и се грижи цветните пигменти да останат в косъма. В същото време комбинират аминокиселини и масла, чиято основна задача е да попълват структурата на косъма, като го правят здрав и способен да задържа пигменти. Най- често увредените зони на косъма нямат необходимата структура, за да задържат цветните пигменти и резултата е бърза загуба на цвят и блясък.

Маската за коса е не по- малко важна за поддържането на един красив и дълготраен цвят.  И тук ролята на pH е основен компонент, ниското pH 2.8- 3.5 прибира плътно плочките на косъма, като задържа цветните пигменти в него.

Подхранващите елементи трябва да са естествени за човешкия косъм, като растителен кератин и масла.

За брилянтността на цвета е изключително важно да ползваме продукт без отмиване, преди сешоар за да предпазим косъма от топлинната обработка. При излагане на топлина от уреди, като преси, маши и сешоари, цвета моментално променя яркостта си.

В линията грижа за цвета Luxviva MEDAVITA ще откриете патентованият Amino Concentree комплекс в съчетание с растителен кератин и луксозни редки масла от шафран, облечени в аромата на Givenchy L’interdit.

Luxviva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *